#BallerinasLovePilates

#BallerinasLovePilates

Exercițiile create de Joseph Pilates, inventatorul conceptului Pilates, au fost la început practicate de balerini și de dansatori profesioniști, iar azi, tot mai multe balerine din întreaga lume aleg Pilates, încă din adolescență, pentru a-și completa antrenamentele și pentru nenumăratele lui beneficii fizice și psihice. Joseph a denumit tehnica sa „Contrology” pentru că, prin aceste exerciții, mintea preia control asupra corpului, considerând că sănătatea psihică și fizică sunt în interdependență. La Pilates Zen Sudio, hashtagul BallerinasLovePilates aduce în atenție o campanie începută în urmă cu doi ani prin care oferim posibilitatea balerinelor cu vârsta minimă de 10 ani de a se antrena la noi, cu avantajele unui pachet promoțional și prețuri speciale.

În cei doi ani de campanie, suntem mândri că balerine de diferite vârste ne-au ales și ne trec pragul consecvent. Marina Minoiu, balerină la Teatrul Regal din Copenhaga – Royal Danish Ballet, de exemplu, ne vizitează de fiecare dată când se întoarce în vacanță în România. 

Dar să vedem care sunt beneficiile Pilatesului și de ce este preferat de balerine:

Antrenamentele în studiourile de dans sunt esențiale pentru cine face din dans o carieră, dar s-a dovedit că întregirea lor cu Pilates ajută mult la perfecționare, îmbunătățirea performanței, atingerea obiectivelor și chiar la prelungirea carierei.

Balerinele au nevoie de întărirea de ansamblu a întregii structuri fizice, dar și psihice – lucru la care Pilatesul contribuie.

Punctual, acest lucru înseamnă: corectarea posturii, dispariția durerilor lombare, eliminarea tensiunilor acumulate, coordonare și elasticitate, întărirea musculaturii.

Un aspect esențial pentru fizicul unei balerine, pentru mobilitate și flexibilitate, este acela că pilatesul, spre deosebire de diferite alte forme de sport, crește mușchii longitutinal, grațios.

În plus, precum spuneam mai sus, Contrology a fost special creat pentru a conferi echilibru și stare de bine. Joseph Pilates a inventat și aparate care să ajute la realizarea exercițiilor, precum Pilates Reformer, Pilates Chair și altele.

Marc Cassidy, Senior Artist The Australian Ballet, care deține un studio de pilates în Melboroune, spune că pentru dansatorii care petrec cea mai mare parte a timpului în studio, baletul este job-ul lor și, ca orice alt job solicitant, pune la muncă tot corpul. Astfel, tind să se creeze unele dezechilibre. (Din experiența lui, Cassidy spune că a văzut dansatori de balet cu asimetrii). Pilates  le dă spațiul de care au nevoie în afara studioului să se corecteze, să se recreeze și să se reconecteze cu ei înșiși.

Pentru toate aceste beneficii și pentru multe altele despre care puteți citi mai pe larg pe site,  tot mai multe balerine aleg Pilates Zen Studio. Mesajul uneia dintre cele mai renumite dansatoare ale lumii, Juliet Burnett: Pilates is the perfect compliment to my dancing este convingător, credem. Așteptăm în continuare și alte balerine să își desăvârșească antrenamentele la noi pentru că aici armonia și starea de bine, fizică și psihică, se împletesc cu motivația.  

Vor iubi Pilatesul la fel ca toate balerinele care au făcut deja un obicei din practicarea lui!

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *